Hálózati eszközök támadása és MiTM

Hálózati eszközök támadása és MiTM

Ingyenes előadás a 'Lokális hálózatok biztonsága' képzésből

Ez az 1-alkalmas mini-képzés a Lokális hálózatok biztonsága képzésünk 1. előadása lesz az 5 alkalomból, amelyen jelentkezés után bárki, így Te is részt vehetsz. Kezdd el a tanfolyamot ingyenesen! A biztonsági képzésünk többi előadására ráérsz ezt követően jelentkezni.


Bár ma minden a távmunkáról szól, de a lokális hálózat ma is fontos. A home office idején is legtöbbször a lokális hálózaton dolgozunk. Sőt, akkor is, amikor felhőben dolgozunk, egy lokális hálózaton kezdődik a munkavégzés, legyünk akár az irodában, akár otthon. Mivel a helyi hálózatok velünk maradnak, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, milyen támadásoknak lehetnek kitéve.


A támadások változatosak, akár a hozzáférést biztosító eszközöket nézzük, akár a gépek közötti kommunikációt. Az ingyenes előadás keretében ezt a két témát járjuk körbe: az eszközök és az alapvető protokollokon keresztüli támadást a hálózat ellen, valamint az ezek ellen történő védekezést.


  • + Kinek ajánljuk

    Mindenkinek aki számítógépes rendszereket üzemeltet.

  • + Szükséges előismeretek

    Alapvető hálózati ismeretek, üzemeltetési alapismeretek.

  • + Technikai előfeltételek

    64 bites Windows környezet, telepített VirtualBox 6.x verzió és hozzá tartozó Extension Pack. Memória: legalább 10GB szabad, de ajánlott a 16GB szabad RAM. Merevlemez terület: 40GB.

Tematika és videók

Az előadásokról készített felvételeket innen tudod letölteni.

1. alkalom - Hálózati eszközök támadása, MiTM támadások és lehallgatás

A virtuális környezetben felépített hálózaton a switchek direkt elárasztásos támadása után áttekintjük, miként lehetséges közéállásos támadást végrehajtani. Ezek a támadások még mindig komoly károkat tudnak okozni. Nem csak közvetlen információszerzésre jó – ennek a lehetősége csökkent az utóbbi időben –, de a közéállással lehetőség nyílik protokoll downgrade-re, a biztonság gyengítésére, azonosító adatok újrafelhasználására, amennyiben a beállítások engedik. Még mindig rendkívül hatékony és veszélyes fegyver a támadók kezében.