MS365 Exchange Online menedzselése

MS365 Exchange Online menedzselése

Levelezőrendszer üzemeltetése a felhőben

48 hallgató
br. 63 200 Ft
br. 79 000 Ft
-20%
Vedd meg most!

Kezdd el a tanfolyamot ingyenesen!

Csak regisztrálj / jelentkezz be, és máris le tudod tölteni a képzés 1. és bónusz előadását.


25% KEDVEZMÉNY MAGÁNSZEMÉLYEKNEK!
Amennyiben magánszemélyként jelentkezel erre a tanfolyamra, kapsz tőlünk 25% kedvezményt a képzés díjából. További infó

----------------------------------


Az Exchange Online a Microsoft levelezőrendszere, amely a korábban jól ismert Exchangeből fejlődött felhő alapúvá. Egy olyan, viszonylag könnyen kezelhető és megérthető levelezőrendszerről van szó, amely szinte minden környezetben megállja a helyét, legyen az kis-, közép-, vagy nagyvállalat. Manapság, aki Office 365-öt említ, nagy valószínűséggel elsőként erre a szolgáltatásra gondol, hiszen az Office 365-nek pontosan ez adja az alapját. Ebből kifolyólag a rendszer ismerete elengedhetetlen az Office 365 ismeretéhez.


A képzés során megtanulod hatékonyan menedzselni az Exchange Online nyújtotta lehetőségeket. Megismered az Office 365 felépítését, ezen belül leginkább azt, hogy az Exchange Online milyen módon működik és miként kezeli a felhasználói fiókokat, csoportokat. A felhasználók (vagyis inkább az objektumok) menedzselése képezi az Office 365 szinte összes szolgáltatásának alapját. Ezt a tudást felhasználva az Exchange Online levelezőrendszer teljeskörű konfigurálását is megismered egyben.


Ha a cégetek Exchange Online-t üzemeltet vagy éppen levelezőrendszer kiválasztása előtt áll, ne hagyjátok ki ezt a valós üzemeltetői tapasztalatok alapján összeállított képzést!

 • + Kinek ajánljuk

  Rendszergazdáknak, akik a cég elektronikus levelezéséért és a csoportmunkáért felelősek.

 • + Szükséges előismeretek

  Alapvető rendszergazdai ismeretek.

 • + Technikai előfeltételek

  64 bites Windows környezet, Chrome böngésző. VMware Player vagy Workstation. Legalább 8GB memória, legalább 50 GB szabad tárterület.

 • + Megszerzett képességek

  Megtanulod hatékonyan menedzselni az Exchange Online nyújtotta lehetőségeket. Felhasználók, csoportok, postafiókok menedzselése.

Tematika és videók

Kezdd el a képzést ingyenesen!

Free

0. rész - Előkészületek képzés előtt

A mellékelt pdf-es dokumentációban írtak szerint töltsd le a Windows 10 klienst. (A letöltés mérete 7GB, így idejében, még a tanfolyam kezdete előtt töltsd le és importáld be!)
Minden egyéb teendő már az oktatóval közösen történik a tanfolyam elején.

Free

1. rész - Ismerkedés az Office 365-tel

1. videó - Ismerkedés az Office 365-tel

Az Office 365 plan-ek bemutatása. Demo környezet regisztrációja. Az Admin center bemutatása. Office termékek telepítése, első lépések.

2. rész - Felhasználók, kontaktok

Felhasználók létrehozása, kezelése, tulajdonságok, engedélyek. Kontaktok és felhasználók közötti különbségek. Kontaktok tulajdonságai, lehetőségei. Törlés-visszaállítás.

3. rész - Csoportok, megosztott postaládák

Az Office 365-ben rejlő csoportok közötti különbségek, menedzselési lehetőségek. Megosztott postaládák, mint "ingyenes" lehetőségek.

4. rész - Erőforrás fiókok, publikus mappák

Erőforrások, amik a naptárbejegyzéseknél jelenthetnek plusz szolgáltatásokat. Publikus mappák, amik mindenki számára elérhetők.

5. rész - Mailbox import-export

A postafiók tartalmának exportálása PST állományba, illetve importálási lehetőségek más levelezőből, vagy meglévő PST állományból

6. rész - Saját domain hozzáadása

Létező, regisztrált domain csatolása az előfizetésünk alá. Login nevek, alapértelmezett elsődleges email címek átírása.

Free

Bónusz rész - Office 365 kezelése PowerShellből

1. bónusz videó - Office 365 kezelése PowerShellből 1.

Természetesen az Office 365 is elérhető PowerShell használatával. Használata teljes körű menedzsment lehetőségeket biztosít az O365 által biztosított szolgáltatásokhoz, a felhasználók kezeléséhez, valamint jelentések készítéséhez is. Ebben a részben megtanítunk arra, hogyan használd az Office 365 modulokat, hogy hatékonyan és gyorsan, a webfelület használata nélkül is kezelhesd az ott található szolgáltatásaidat.


Ez a két videó a PowerShell a mindennapokban képzésünk utolsó előadásán készült.