VPN megoldások Windows rendszeren

VPN megoldások Windows rendszeren

Magánhálózati kapcsolatok típusai és lehetőségei Microsoft alapokon

29 hallgató
br. 36 400 Ft
Vedd meg most!


25% KEDVEZMÉNY MAGÁNSZEMÉLYEKNEK!
Amennyiben magánszemélyként jelentkezel erre a tanfolyamra, kapsz tőlünk 25% kedvezményt a képzés díjából. További infó

----------------------------------


Az internetes biztonság kapcsán elkerülhetetlen, hogy a VPN (Virtual Private Network) megoldásokkal is találkozzunk. Az interneten keresztül történő munkavégzés már mindennapos, de fontos ezt biztonságos módon tenni. A Windows rendszereken több VPN-típus közül választhatunk, de nem mindegy azonban, hogyan állítjuk be azokat, hogy a felhasználók biztonságosan elérjék a céges hálózatot.

Képzésünk célja, hogy bemutassuk a különböző Windows Server 2019 VPN megoldásokat, miként lehet a különböző típusokat biztonságosan beállítani. Amiről szó lesz: PPTP, L2TP-IPSec, SSTP, IKEv2, Direct VPN, site to site VPN megoldások bemutatása. Ezeken túl kitérünk még a lehetséges authentikációs megoldások kipróbálására és összehasonlítása is.

 • + Kinek ajánljuk

  Rendszergazdáknak, IT biztonsági szakembereknek

 • + Szükséges előismeretek

  Windows általános ismerete

 • + Technikai előfeltételek

  64 bites Windows környezet, telepített VirtualBox 6.x verzió és hozzá tartozó Extension Pack. Memória: legalább 8GB szabad, de ajánlott a 12GB szabad RAM. Merevlemez terület: 60GB.

 • + Megszerzett képességek

  Képes leszel biztonságos módon különböző VPN kapcsolat típusokat beállítani, hogy a felhasználók mindenképpen elérjék a céges hálózatot.

Tematika és videók

Kezdd el a képzést ingyenesen!

Free

0. rész - Előkészületek képzés előtt

A képzés megkezdése előtt kérjük, töltsd le a mellékelt ISO-t és virtuális diskeket. Az utóbbiakat bontsd ki (minden VHD fájlt egy alkönyvtrába, ahonnan majd a virtuális gépeket futtatni szeretnéd). A virtuális gépek létrehozása az első alkalommal közösen történik.
A jelszó a DC-nél és a szervernél Pa55w.rd, az attackernél Password1

Figyelem! Ezeket a virtuális gépeket más képzéseknél is használjuk. Ugyanaz a fájlnév mindig ugyanazt a gépet takarja, így elég csak egyszer letölteni őket.

Free

1. rész - PPTP VPN és Microsoft tanúsítványkiadó beállítása

2. videó - Nézz bele a képzésbe!

Első alkalommal a Windowson legrégebben használt VPN megoldás, a PPTP beállítását, és a lehetséges felhasználói azonosítások mögött lévő elméletet tekintjük át. Az erős azonosítások közül a tanúsítvány alapú azonosítást is beállítjuk, melyhez – és a többi VPN megoldás használatához– beállítjuk a Windows Serverben megtalálható tanúsítványkiadó szoftvert is.

2. rész - Az L2TP-IPSec VPN és site-to-site VPN beállítása

Az első alkalommal beállított PPTP VPN-t átalakítjuk a biztonságosabb L2TP-IPSec VPN megoldásra. A beállítást először egy megosztott kulcssal (pre-shared key), majd felhasználói tanúsítvány alapú azonosítással végezzük el. A felhasználói bejelentkezések után beállítunk egy két hálózat közötti – site-to-site – VPN csatlakozást is.

3. rész - SSTP és IKEv2 VPN beállítása

A harmadik alkalom során a Microsoft alapértelezett SSL VPN megoldását, az SSTP-t állítjuk be. Az SSTP előnye, hogy a HTTPS – 443-as – porton közlekedik, mely a legtöbb hálózatból elérhető, ott is, ahol az IPsec vagy a PPTP-hez használt portok és protokollok nem. Az SSTP mellett a tradicionáis, minden hálózati eszköz gyártó által támogatott IKEv2 alapú IPSec kapcsolat Windowson történő beállítását végezzük el.

4. rész - DirectAccess

A DirectAccess használatával a kliens számítógép internet kapcsolat esetén azonnal csatlakozik a DirectAccesst biztosító kiszolgálóhoz, hogy elérje a belső hálózatot és más klienseket. Utolsó alkalommal DirectAccess elméletét és működését tekintjük át, majd implementáljuk és teszteljük is a megoldást.