Wazuh biztonsági platform

Wazuh biztonsági platform

Központi biztonsági ellenőrző és riasztó rendszer kiépítése

Hamarosan...

Értesítsünk,
amikor elérhetővé válik?

Vedd meg a képzést tanfolyamcsomagban!

Összeállítottunk kedvező árú 'alap' és 'mega' security képzéscsomagokat, nézd meg őket.


25% KEDVEZMÉNY MAGÁNSZEMÉLYEKNEK!
Amennyiben magánszemélyként jelentkezel erre a tanfolyamra, kapsz tőlünk 25% kedvezményt a képzés díjából. További infó

----------------------------------


Az IT rendszerek biztonsági monitorozása ma már alapvető követelmény. Míg a különféle alkalmazások és operációs rendszerek naplóállományainak különálló ellenőrzése nem túl hatékony, addig a központilag elemzett, különféle forrásból érkező naplókat vizsgálva hamarabb észlelhetünk akár egy hálózat szintű támadást is. A Wazuh egy olyan naplógyűjtő és elemző rendszert biztosít, melynek segítségével saját szabályokat is írhatunk, de felhasználhatjuk a közösségi és közösség számára biztosított professzionális elemző szabályokat is. További erénye, hogy a naplók központi gyűjtésével és elemzésével a behatolók már nem tudják befolyásolni az elemzést a forrás gépeken történő napló módosítással.


A képzés célja, megtanítsuk a résztvevőknek, miként tudnak egy nyílt forráskódú, központosított biztonsági naplóelemző és riasztó rendszert üzembe helyezni az ELK stack és a hozzá írt Wazuh plugin használatával. Megmutatjuk azt is, hogyan tudnak saját elemző szabályokat és riasztásokat konfigurálni, mellyel teljesen testre szabhatják a rendszert.


A tanfolyam során beállításra kerül egy ELK alapú rendszer, valamint a hozzá kapcsolódó WAZUH plugin telepítése az eredmények megjelenítéséhez. Ezt kiegészíti majd a naplóelemző szabályokat feldolgozó központi kiszolgáló, illetve a kliensoldali modul telepítése és beállítása különböző rendszerek – Windows, Linux – alatt. Wazuh-szabályokat is írunk a beérkező naplók elemzésére és a riasztások kezelésére, de a file integritás ellenőrzése és a VirusTotal ingregáció sem marad majd el.


Amennyiben szeretnél egy központi monitorozó, elemző és egyben riasztó rendszert is létrehozni a hálózatodban, ismerd meg velünk a Wazuh nyújtotta lehetőségeket!

Tematika és videók

1. rész - Wazuh rendszer telepítése

Az első alkalom során kialakításra kerül a rendszer központi eleme és telepítjük a megfigyelt rendszerekre a kliens oldali alkalmazást. Elsőnek telepítjük a Wazuh kiszolgálót, majd az ELK stacket és végül az ágenseket a számítógépeken. Biztonságossá tesszük az Wazuh és a többi komponens közötti kommunikációt.

2. rész - Wazuh szabályok kezelése és írása

A második alkalommal áttekintjük miként tudjuk frissíteni a központilag karbantartott riasztásokat, valamint hogy miként tudunk egyéni riasztásokat készíteni. A riasztások készítéséhez dekóderek és szabályok készítése szükséges, ennek lépéseit tanulják meg a résztvevők.

3. rész - Integritás ellenőrzés, sérülékenységvizsgálat és vírus keresés

Az utolsó alkalommal megnézzük, milyen módon tudjuk integrálni külső szolgáltatásokkal, például a VirusTotal-lal integrálni a Wazuh rendszert és miként tudjuk a távoli rendszereket sérülékenység vizsgálatnak alávetni. Ezen felül a rendszer integritásának ellenőrzését, és ezzel összefüggésben rootkit-ek keresését is konfiguráljuk a rendszerben.