Windows 2019 hálózati adminisztráció

Windows 2019 hálózati adminisztráció

Hálózati szolgáltatások és azok magas szintű testreszabása

Hamarosan

Hamarosan...

Értesítsünk,
amikor elérhetővé válik?


25% KEDVEZMÉNY MAGÁNSZEMÉLYEKNEK!
Amennyiben magánszemélyként jelentkezel erre a tanfolyamra, kapsz tőlünk 25% kedvezményt a képzés díjából. További infó

----------------------------------


Windows Server-t üzemeltetsz? Jó lenne a hálózati képességeit teljes körűen kihasználni?


A Windows Server hálózati és hálózatot támogató funkcióinak alapos ismerete elengedhetetlen olyan hálózatban, ahol Windows szervereket üzemeltetnek, vagy a Windows központi kiszolgálóként üzemel. A stabil működésű hálózat alapvető fontosságú és létszükséglet a modern infrastruktúrákban, a Windows Server pedig minden fontos hálózati szolgáltatást képes biztosítani és használni. Ezek közé tartozik például a névkiszolgálás, vagy a virtuális magánhálózatok. A Windows 2019 hálózati képességeit azonban nem csak Microsoft alapú rendszerek használhatják, hanem más operációs rendszerek is, melyek szabványos protokollokon kommunikálnak, mint például a DNS, DHCP, RADIUS. A hálózati funkciókat nem csak biztosítani tudja, de kliensként is képes használni a rendszer, mind IPv4, mind IPv6-os hálózati kommunikációban.


A képzés célja, hogy a résztvevők professzionális módon tudják használni a Windows hálózati funkcióit. Az előadások során megtanulják a Windows Server hálózati funkcionalitásának alapjait, az IPv4 és IPv6 címek és hálózatok alapvető kezelését és a Windows 2019, mint hálózati kiszolgáló konfigurációját. A névkiszolgálás (DNS) és DHCP szerver funkciók beállításával kezdünk, mely szükséges az alapvető céges hálózat működéséhez, majd további funkciók használatát és konfigurációját vesszük sorra. Beállítjuk a Network Policy Servert a RADIUS szerver üzemeltetéséhez, a különböző VPN elérési módokat teljes hálózatok biztonságos összekapcsolásához, illetve a kliensek számára biztosított biztonságos eléréshez. Ezen felül az elosztott fájlrendszert (DFS) és a szoftver alapú hálózat (SDN) moduljainak konfigurálását is megtanulják a hallgatók.


A Windows rendszer hálózati szolgáltatásainak ismerete és azok magas szintű testreszabása túlmutat az átlagos rendszergazdai alapismereteken. Ha jobb pozíciót és magasabb fizetést szeretnél, szerezz hozzá a képzéssel elismert tudást!


A képzés felkészít a kapcsolódó hivatalos, 70-741-es Microsoft vizsgára.

 • + Kinek ajánljuk

  Kis-, közepes és nagyvállalati rendszergazdáknak

 • + Szükséges előismeretek

  Windows Server alapvető használata

 • + Technikai előfeltételek

  64 bites Windows környezet, telepített VirtualBox 6.x verzió és hozzá tartozó Extension Pack. Memória: legalább 4GB szabad, de ajánlott a 8GB szabad RAM. Merevlemez terület: szabad 30GB.

 • + Megszerzett képességek

  Windows alapú hálózatokban magabiztosan kezeli a hálózati feladatokat és képes lesz magasabb szakértelmet igénylő hálózati szolgáltatások konfigurációjára.

Tematika és videók

Az előadásokról készített felvételeket innen tudod letölteni.

0. alkalom - Előkészületek képzés előtt

A képzés megkezdése előtt kérjük, töltsd le a mellékelt virtuális diskeket, majd bontsd ki őket (minden VHD fájlt egy alkönyvtrába, ahonnan majd a virtuális gépeket futtatni szeretnéd). A virtuális gépek létrehozása az első alkalommal közösen történik.
A jelszó a DC-nél és a szervernél Pa55w.rd, az attackernél Password1
Figyelem! Ezeket a virtuális gépeket más képzéseknél is használjuk. Ugyanaz a fájlnév mindig ugyanazt a gépet takarja, így elég csak egyszer letölteni őket.

1. alkalom - IPv4 hálózati alapok

2. alkalom - Névfeloldás: alapok és használat Microsoft környezetben

3. alkalom - Virtuális magánhálózatok (VPN) 1. rész

4. alkalom - Virtuális magánhálózatok (VPN) 2. rész

5. alkalom - Elosztott fájlrendszer és IP-cím menedzsment: a DFS és IPAM

6. alkalom - Izolált hálózatok és kiegészítő szolgáltatások

7. alkalom - HyperV hálózatok konfigurációja: alapok

8. alkalom - HyperV hálózatok: haladó konfiguráció