Kockaképző

Etikus hacking 80/20

Tanfolyammal integrált teszt és szaktanácsadás a biztonsági rések 80%-nak kivédésére

A SZOLGÁLTATÁSRÓL
-----------------

Az általános 80/20-as szabály a kiberbiztonságra is érvényes és alkalmazható. A biztonsági rések, támadási felületek 80%-a lezárható a rendszer 20%-nak megerősítésével. Természetesen a kiberbiztonság területén sem egyenlő súlyúak a rendszerek, ezért figyelembe kell venni a cégek struktúráját és az IT eszközök természetét. A megfelelő, cégre szabott teszteléssel és a tesztek alapján szükséges intézkedések megtételével elérhető ez az eredmény.


Szolgáltatásunk célja, hogy viszonylag rövid idő alatt, kisebb IT szervezet által is feldolgozható mennyiségű teszteredményt, javaslatot és tanfolyamot biztosítva nagy mértékben növeljük a Megrendelő informatikai rendszerének biztonságát.


HOGYAN DOLGOZUNK

----------------

Első lépésben egy ingyenes előzetes konzultáció során felmérjük az általános állapotot - szoftver és hardver komponensek -, egyeztetjük az elvégzendő tesztek listáját, majd ezek alapján árajánlatot adunk. Tesztjeink modulárisak, különálló egységként is kezelhetők, azonban ahol egy tesztnek előfeltétele másik modul is, úgy az ajánlat azt is tartalmazni fogja. A szolgáltatás megrendelése után előzetesen egyeztetett időpontban és módon tesztelünk.

Az alapvetően szükséges IT biztonsági tesztek után az előre egyeztetett, a cég infrastruktúrájához és alkalmazásaihoz igazodó további teszteket végzünk el. A tesztek eredménye alapján összeállítjuk a cégre szabott tanfolyam moduljait és egyeztetett időpontban megtartjuk a tanfolyamot. A tanfolyam során a Megrendelő szakembereinek bemutatjuk mit, miért és hogyan teszteltünk, mindezt gyakorlatorientáltan. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők megértik az elvégzett tesztek okát és eredményeit, így a későbbiekben képesek lesznek a megnövelt biztonsági szint fenntartására.
A tesztek mennyiségének és az eredmények függvényében a tanfolyam időtartama 1-3 nap.

A tesztelés során nem csak a leggyakrabban előforduló biztonsági és konfigurációs hibák felderítését végezzük el, de a saját gyakorlati tapasztalataink alapján leggyakrabban előforduló hibákat is teszteljük.

A teszteket többek között a következő modulok alkotják:
- Active Directory biztonsági tesztek
- Lokális hálózat tesztelése (switching)
- Wifi tesztelése
- Microsoft hálózat tesztelése (protokollok, alkalmazások)
- Sérülékenységek felderítése
- Frissítési szolgáltatások ellenőrzése
- Szolgáltatás konfigurációk tesztelése
- Web alkalmazás tesztek
- Hálózat monitoring tesztelése


A CSAPAT

--------

Zsíros Péter - Etikus hacking tesztek, tanfolyami oktató
Deim Ágoston - Etikus hacking tesztek, tanfolyami oktató
Kókai Ildikó - senior projekt menedzser


KAPCSOLAT
----------


Kérje ingyenes előzetes konzultációnkat! Csak írjon nekünk a hello@kockakepzo.hu címre, ahol ellátjuk minden szükséges információval a továbblépéshez.Oszd meg!