Kockaképző

Gyakorló környezet létrehozása

A virtuális gépek kibontása VirtualBox-ban

A képzésed megkezdése előtt önállóan kell előkészülnöd hozzá. Ez általában mindössze a szükséges virtuális gép(ek) letöltéséből és megnyitásából áll. Amennyiben bármi egyéb teendő is lenne, azt már az oktatóval közösen történik majd.


Első lépésként kérjük, töltsd le a képzésedhez tartozó virtuális gépet vagy gépeket a tanfolyamod oldaláról, a tematikás rész elején találod őket.

Az OVA fájlok letöltése után következik azok beimportálása a VirtualBox-ba. Szemléltetésként mi itt egy Server12.ova elnevezésű fájlt fogunk használni.

Indítsd el a VirtualBox-ot, vagy bármilyen egyéb virtualizációs szoftvert, ami támogatja az OVA fájlokat. (A VirtulBox ingyenesen letölthető innen: https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads) A menüből válaszd ki a File → Import Appliance lehetőséget.


Figyelem! Ahhoz, hogy virtualizált Intel Gigabit Ethernet kártyákat tudj használni, szükséges, hogy a VirtualBox Extension Pack is telepítve legyen. Ezt szintén ingyenesen letöltheted ugyanarról a letöltős helyről, ahonnan magát a VirtualBox-ot it.

A felugró ablak jobb oldalán lesz egy ikon a következő felirattal: "Choose a virtual appliance file to import...". Klikkelj rá!


Menj a mappához, ahová letöltötted az OVA fájlodat – a Windows-os gépeken ez alapértelmezetten a Downloads (Letöltések) mappa. Válaszd ki a fájlodat, majd nyisd azt ki az Open parancsgombra történő klikkeléssel.


Ezt követően klikkelj a ”Next” gombra.


Ellenőrizd le a beállításokat, hogy megegyeznek-e az itt találhatóakkal, majd klikkelj az ”Import” parancsgombra. (Ajánlott legalább 2048MB RAM-ot használni.)


Várd meg, amíg befejeződik az importálás…


Amikor kész, a következő képernyőt fogod látni:


És ezzel készen is vagyunk, minden elő van készítve a képzésed megkezdéséhez.

Tartalmas időtöltést a tanfolyamon!

Oszd meg!