Csoportházirend menedzsment kezdőtől haladó szintig

Csoportházirend menedzsment kezdőtől haladó szintig

Csoportházirendek létrehozása és hibakeresés

20 hallgató
br. 16 900 Ft
Vedd meg most!

25% KEDVEZMÉNY MAGÁNSZEMÉLYEKNEK!
Amennyiben magánszemélyként jelentkezel erre a tanfolyamra, kapsz tőlünk 25% kedvezményt a képzés díjából. További infó


----------------------------------

Ez a képzésünk megegyezik a Windows Server 2019 Active Directory tanfolyamunk 5. előadásával.


----------------------------------


Szeretnéd a hálózatodban az összes klienst és szervert központilag vezérelni? Új jelszó szabályokat, hálózati és biztonsági beállításokat központilag vezérelni, melyet az összes számítógép, vagy akár csak az általad kijelölt részük kap meg?

Az Active Directory alapú tartományok lehetőséget adnak a Windows kliensek és szerverek központi menedzsmentjére. Erre a csoportházirendek adnak lehetőséget, melyekkel nem csak hálózati és biztonsági beállításokat kezelhetjük központilag, de az alkalmazásokat is központi beállítások szerint telepíthetjük a kijelölt számítógépekre, vagy adott felhasználóknak, csoportoknak.

Az 1-alkalmas mini-tanfolyam során a hallgatók megtanulják, hogy melyek a legfontosabb biztonsági és hálózati beállítási lehetőségek és miként érdemes kisebb egységekre bontani a szabályokat, melyeket akár különböző felhasználókhoz, vagy számítógépekhez lehet rendelni az általunk megállapított szabályok szerint.

 • + Kinek ajánljuk

  Windowst rendszereket felügyelő rendszergazdáknak, érdeklődőknek

 • + Szükséges előismeretek

  Rendszergazdai alapismeretek

 • + Technikai előfeltételek

  64 bites Windows környezet, telepített VirtualBox 6.x verzió és hozzá tartozó Extension Pack. Memória: legalább 8 GB, de ajánlott a 16 GB RAM. Merevlemez terület: 60GB. legtöbbször 2, néha 3 Windows 2019 gépet futtatunk egyszerre.

 • + Megszerzett képességek

  Hallgatóként megtanulod, hogyan kell Windows domaint telepíteni, konfigurálni és a hálózat hozzá tartozó részeit kezelni

Tematika és videók

0. rész - Előkészületek képzés előtt

1. rész - Csoportházirendek létrehozása, hibakeresés

Az Active Directory egyik kiemelt tulajdonsága, hogy a benne kezelt objektumokhoz kapcsolódó felhasználókat és számítógépeket kezelni tudjuk a csoportházirendek – Group policy-k – felhasználásával. Ennek során áttekintjük a különbséget a szabály és preferencia között, megnézzük a szabályrendszer felépítését, létrehozunk szabályokat, linkeket. Több, a valós életben használható és hasznos beállítási példát is megismernek a hallgatók. A szabályok létrehozása után következnek a delegálási lehetőségek, valamint a szabályok mentése és helyreállítása, illetve a különböző hibakeresési folyamatok.