PPTP és MS tanúsítványkiadó beállítása

PPTP és MS tanúsítványkiadó beállítása

Ingyenes előadás „VPN megoldások Windows rendszeren” képzésből

101 hallgató

Ez a mini-képzés a VPN megoldások Windows rendszeren képzésünk 1. előadása lesz a 4 alkalomból, amelyen jelentkezés után bárki, így Te is részt vehetsz. Kezdd el a tanfolyamot ingyenesen! A VPN képzésünk többi előadására ráérsz ezt követően jelentkezni.

Az ingyenes alkalom során a PPTP és MS tanúsítványkiadó különböző beállításait ismerheted meg.

VPN kapcsolat
létrehozásának egyik módja a PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol) VPN, mely minden kliens operációs rendszeren és a legelterjedtebb mobiltelefonokon is elérhető. A PPTP, bár vannak újabb megoldások, rendkívül sok hálózati kiszolgálón és eszközön is elterjedt, támogatott, a legegyszerűbben beüzemelhető megoldás.

A magasabb biztonsági szint eléréséhez tanúsítványt kell használni. A Windows Server verziók rendelkeznek tanúsítványkiadó szoftver megoldással. Ezt nem csak a PPTP még biztonságosabbá tételéhez használhatjuk, hanem más VPN és egyéb hálózati kiszolgáló alkalmazások számára is kiadhatunk olyan tanúsítványokat, melyek cégen belül megbízhatónak minősülnek és növelik az általános biztonságot.

 • + Kinek ajánljuk

  Rendszergazdáknak, IT biztonsági szakembereknek

 • + Szükséges előismeretek

  Windows általános ismerete

 • + Technikai előfeltételek

  64 bites Windows környezet, telepített VirtualBox 6.x verzió és hozzá tartozó Extension Pack. Memória: legalább 8GB szabad, de ajánlott a 12GB szabad RAM. Merevlemez terület: 60GB.

 • + Megszerzett képességek

  Megtanulod a PPTP leghasznosabb beállításait és azok miértjeit, valamint a tanúsítvány alapú azonosítást is be tudod majd állítani.

Tematika és videók

0. rész - Előkészületek képzés előtt

A képzés megkezdése előtt kérjük, töltsd le a mellékelt ISO-t és virtuális diskeket. Az utóbbiakat bontsd ki (minden VHD fájlt egy alkönyvtrába, ahonnan majd a virtuális gépeket futtatni szeretnéd). A virtuális gépek létrehozása az első alkalommal közösen történik.
A jelszó a DC-nél és a szervernél Pa55w.rd, az attackernél Password1

Figyelem! Ezeket a virtuális gépeket más képzéseknél is használjuk. Ugyanaz a fájlnév mindig ugyanazt a gépet takarja, így elég csak egyszer letölteni őket.

1. rész - PPTP VPN és Microsoft tanúsítványkiadó beállítása

2. videó - Nézz bele a képzésbe!

Ez alkalommal a Windowson legrégebben használt VPN megoldás, a PPTP beállítását, és a lehetséges felhasználói azonosítások mögött lévő elméletet tekintjük át. Az erős azonosítások közül a tanúsítvány alapú azonosítást is beállítjuk, melyhez – és a többi VPN megoldás használatához– beállítjuk a Windows Serverben megtalálható tanúsítványkiadó szoftvert is.

A VPN képzés további, ezt követő 3 előadására itt tudsz jelentkezni.