PPTP és MS tanúsítványkiadó beállítása

PPTP és MS tanúsítványkiadó beállítása

Ingyenes előadás „VPN megoldások Windows rendszeren” képzésből

75 hallgató

Az előadáson készült 3. videó is hamarosan kikerül majd ide. Megy majd róla e-mail.
-------------------------------


Ez a mini-képzés a VPN megoldások Windows rendszeren képzésünk 1. előadása lesz a 4 alkalomból, amelyen jelentkezés után bárki, így Te is részt vehetsz. Kezdd el a tanfolyamot ingyenesen! A VPN képzésünk többi előadására ráérsz ezt követően jelentkezni.

Az ingyenes alkalom során a PPTP és MS tanúsítványkiadó különböző beállításait ismerheted meg.

VPN kapcsolat
létrehozásának egyik módja a PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol) VPN, mely minden kliens operációs rendszeren és a legelterjedtebb mobiltelefonokon is elérhető. A PPTP, bár vannak újabb megoldások, rendkívül sok hálózati kiszolgálón és eszközön is elterjedt, támogatott, a legegyszerűbben beüzemelhető megoldás.

A magasabb biztonsági szint eléréséhez tanúsítványt kell használni. A Windows Server verziók rendelkeznek tanúsítványkiadó szoftver megoldással. Ezt nem csak a PPTP még biztonságosabbá tételéhez használhatjuk, hanem más VPN és egyéb hálózati kiszolgáló alkalmazások számára is kiadhatunk olyan tanúsítványokat, melyek cégen belül megbízhatónak minősülnek és növelik az általános biztonságot.

 • + Kinek ajánljuk

  Rendszergazdáknak, IT biztonsági szakembereknek

 • + Szükséges előismeretek

  Windows általános ismerete

 • + Technikai előfeltételek

  64 bites Windows környezet, telepített VirtualBox 6.x verzió és hozzá tartozó Extension Pack. Memória: legalább 8GB szabad, de ajánlott a 12GB szabad RAM. Merevlemez terület: 60GB.

 • + Megszerzett képességek

  Megtanulod a PPTP leghasznosabb beállításait és azok miértjeit, valamint a tanúsítvány alapú azonosítást is be tudod majd állítani.

Tematika és videók

0. rész - Előkészületek képzés előtt

A képzés megkezdése előtt kérjük, töltsd le a mellékelt ISO-t és virtuális diskeket. Az utóbbiakat bontsd ki (minden VHD fájlt egy alkönyvtrába, ahonnan majd a virtuális gépeket futtatni szeretnéd). A virtuális gépek létrehozása az első alkalommal közösen történik.
A jelszó a DC-nél és a szervernél Pa55w.rd, az attackernél Password1

Figyelem! Ezeket a virtuális gépeket más képzéseknél is használjuk. Ugyanaz a fájlnév mindig ugyanazt a gépet takarja, így elég csak egyszer letölteni őket.

1. rész - PPTP VPN és Microsoft tanúsítványkiadó beállítása

2. videó - Nézz bele a képzésbe!

Ez alkalommal a Windowson legrégebben használt VPN megoldás, a PPTP beállítását, és a lehetséges felhasználói azonosítások mögött lévő elméletet tekintjük át. Az erős azonosítások közül a tanúsítvány alapú azonosítást is beállítjuk, melyhez – és a többi VPN megoldás használatához– beállítjuk a Windows Serverben megtalálható tanúsítványkiadó szoftvert is.

A VPN képzés további, ezt követő 3 előadására itt tudsz jelentkezni.