AD professzionális telepítése és kezelése

AD professzionális telepítése és kezelése

Domain létrehozása és objectumok kezelése Active Directoryban

12 hallgató
br. 43 500 Ft
Vedd meg most!


25% KEDVEZMÉNY MAGÁNSZEMÉLYEKNEK!
Amennyiben magánszemélyként jelentkezel erre a tanfolyamra, kapsz tőlünk 25% kedvezményt a képzés díjából. További infó


----------------------------------

Ez a képzésünk megegyezik a Windows Server 2019 Active Directory tanfolyamunk első 4 előadásával.


----------------------------------


Az Active Directory önmagában egy egyszerűen kiadható paranccsal is beüzemelhető az azt futtató Windows rendszeren. Azonban, mint minden mással kapcsolatban, itt is igaz, hogy egy rendszer profi módon történő kialakítása szakértelmet, és az aktuális környezetre hangolást igényel.


A 4-alkalmas mini-tanfolyam során áttekintjük az előkészületeket, mit kell elérhetővé tenni az operációs rendszeren, mikor és miért kell külön partíciókat használni például. Ezen felül áttekinthetjük a telepítéskor kiadható opciókat, melyiket mikor érdemes és mikor kell használni.


A telepítés után pedig a hallgatók megtanulják miként érdemes az Active Directory felépítését kialakítani a cég struktúrájának megfelelően, milyen biztonsági és céges csoportokat és egységeket alkotva. Ezek kialakítását és kezelését szintén részletekben menően tárgyaljuk.

 • + Kinek ajánljuk

  Windowst rendszereket felügyelő rendszergazdáknak, érdeklődőknek

 • + Szükséges előismeretek

  Rendszergazdai alapismeretek

 • + Technikai előfeltételek

  64 bites Windows környezet, telepített VirtualBox 6.x verzió és hozzá tartozó Extension Pack. Memória: legalább 8 GB, de ajánlott a 16 GB RAM. Merevlemez terület: 60GB. legtöbbször 2, néha 3 Windows 2019 gépet futtatunk egyszerre.

 • + Megszerzett képességek

  Hallgatóként megtanulod, hogyan kell Windows domaint telepíteni, konfigurálni és a hálózat hozzá tartozó részeit kezelni

Tematika és videók

Kezdd el a képzést ingyenesen!

Free

0. rész - Előkészületek képzés előtt

A tanfolyam megkezdése előtt kérjük, töltsétek le a következőket:
- Windows 10 Enterprise - ISO Enterprise: https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluat...
- Windows Server 2019 - ISO (nem Essentials): https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluat...
- VirtualBox: https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Free

1. rész - Active Directory domain létrehozása

Az első alkalom során a résztvevők telepítik az első Active Directory domain controllert. Részletesen áttekintjük a telepítési metódusokat és beállítási lehetőségeket, a partíciók kiválasztásától a telepítéskor beállítható kezdeti konfigurációkig, a telepítés összes lépésénél.

2. rész - Objektumok kezelése AD-ben - 1. rész

Az AD címtárban megtalálható számos objektumok és azok kezelését tekintjük át. A megismerésük előtt szükséges beszélni a különféle partíciókról, hogy el tudjuk fizikailag is helyezni a létrehozott objektumokat. Elsőként egy új DC-t készítünk, valamint egy klienst léptetünk be a tartományba az Offline Domain Join segítségével. Ezután jöhetnek a user típusú objektumok.

3. rész - Objektumok kezelése AD-ben - 2. rész

Az első alkalom során megismert user típusú objektumokat beszéljük tovább. Megjelenik a Template User fogalma, de szó esik a DSRM userről is. Természetesen egy valós helyzetben távolról adminisztráljuk a szervereket, normál felhasználói fiókkal, így ezt is el fogjuk készíteni. A felhasználók jelszókezeléséről is szót ejtünk, többek között megvizsgáljuk a Fine Grained Password Policykat is. Ezután következnek a számítógép (Computer) fiókok is.

4. rész - Objektumok kezelése AD-ben - 3. rész

Az objektumok csoportosítása következik a harmadik alkalmon. Belenézünk a konténerekbe, szervezeti egységekbe (Organizational Unit), valamint a különféle csoportokba (Local, Domain, Global, Universal), és ezek kezelésébe, illetve a hozzájuk kapcsolható csoportstratégiákat is megvizsgáljuk. Ezek a sémák a rendszerben használatos jogadási struktúrák alapköveit jelentik. A jogadásoknál szót ejtünk az AD szintű jogosultságok kiosztásáról is.